Een eenvoudig kartonnen frame
Voor een eerste kleine proef in sprang is een eenvoudig kartonnen frame voldoende.
Het idee van een kartonnen frame heb ik overgenomen van Franco Rios.
Zie maar eens naar het kartonnen frame dat hij gebruikt voor zijn "No Cut Sprang Bag".
Mijn eigen kartonnen frame is slechts een rechthoekig stukje karton met enkele inkepingen aan de zijkanten, zoals is te zien op de foto's van het eenvoudige beginnersproject hieronder.

Met 2 kleuren werken - een foefje voor de techniek van interlinked sprang 
In 2 kleuren werken is een handig foefje bij het leren van interlinked sprang.
Hiervoor is het nodig de 2 kleuren om en om op te zetten.
Ik wind allereerst mijn garens op breivisjes, zodat ik de draden over en onder de spankoorden door kan halen.

Let bij het opzetten van de sprang erop dat de spankoorden horizontaal blijven. Waarschijnlijk zullen ze tijdens het opzetten van de sprang zo nu en dan even opnieuw strak moeten worden getrokken.

Begin linksonder met kleur A (bevestig de draad met een schuifknoop aan het onderste spankoord). Ga met de draad van voor naar achter over het bovenste spankoord heen en terug naar beneden onder het onderste spankoord langs van achter naar voren. Laat het daar en bevestig kleur B. Ga met kleur B eveneens van voor naar achteren over het bovenste spankoord heen en terug naar beneden onder het onderst spankoord langs van achter naar voren. Pik nu kleur A weer op. De draad gaat onder draad B langs en dan weer van voor naar achter over het bovenste spankoord heen en van achter naar voren onder het onderste spankoord langs. Nu weer verder met draad B, op dezelfde wijze. Ga zo door tot het aantal gewenste draden is opgezet. Ik ben dit kleine proefje begonnen met 24 draden (voor en achter). De laatste draden worden weer aan het onderste spankoord vastgeknoopt met een knoopje dat later weer los te halen is.
Voor- en achterveld van de sprang worden voorbereid op de normale manier (zie hiervoor stap 3-5 in deze link)

Zoals te zien is op de foto, gebruik ik stekenhouders in plaats van een tussentouw in een klein werkje als dit.

kartonnen frame voor sprang
Bij het vlechten wordt de functie van de 2 kleuren meteen duidelijk: In elke vlechttoer hebben de voor- en achterdraad die met elkaar worden vervlochten een verschillende kleur en in elke overvlechttoer worden draden van dezelfde kleur met elkaar vervlochten.

werken in 2 kleuren als foefje om sprang te leren
Patchwork sprang
Nadat je de sprang in het midden op de normale manier hebt afgewerkt (zie zo nodig de pagina met de algemene informatie), kun je direct een nieuw stukje aan je sprang toevoegen, met een haaknaald en een kartonnetje. Daarna zet je de sprang opnieuw op het kartonnen frame. Op deze manier kun je meer lengte maken op een klein frame.
Maak verschillende van dergelijke stukjes sprang en naai ze aan elkaar. Voeg desgewenst nog een gehaakt randje toe of werk het op een andere manier af.

patchwork sprang